top of page
  • rainboweurope20

Didactic workshop on discrimination: insights and working methods (RAINBOW)

Titlul activității/ lecțieiAtelier didactic privind discriminarea: perspective și metode de lucru (RAINBOW)


Tipul resursei

*Această metodologie a fost inspirată de un curs al partenerului francez la Ligue de l'Enseignement, ca parte a proiectului Rain'Bow.


Obiectivele învățării

> Înțelegerea diferitelor mecanisme care duc la discriminare > Introducere în gândirea intersecțională ca un cadru teoretic pentru abordarea discriminării > Încurajarea unui schimb fructuos în jurul temelor rasismului, stereotipurilor și discriminării > Gândirea la modul de abordare a discriminării și a rasismului în practica din clasă și din școală (forme de lucru, legătura cu obiectivele de realizare (transcurriculare) etc.)


Grup țintă

profesori și furnizori de educație (max 12)


Durată

3h


Disciplină & legături interdisciplinare/cross-curriculare

De unde vin prejudecățile și ce mecanisme stau la baza lor? Care este sensul real al cuvântului "rasă"? Ce argumente putem aduce împotriva susținătorilor clasificării rasiale? În cadrul acestui atelier didactic, dorim să acordăm acestor întrebări și teme un loc central. Prin intermediul unor forme de lucru activante, provocăm diferiți participanți din domeniul educației să abordeze și să înțeleagă conceptul de discriminare din unghiuri diferite. În acest fel, participanții pot avea o privire nouă, deschisă, asupra diversității și a diversității în climatul școlar și în practica lor didactică. În același timp, li se prezintă o serie de metode de predare (cum ar fi plimbarea privilegiilor și teatrul forum) pe care le pot încerca în clasă cu elevii lor.

1 view0 comments
bottom of page